Skip to content

Skapa enkla prototyper för webben

Av Markus Ekegren

Publicerad i Webb, Prototyper, Marvelapp, Dropbox

Jag måste bara få tipsa dig lite kort om en häftig och (delvis) kostnadsfri tjänst, Marvel.

Är du, som jag, intresserad av eller jobbar med webbutveckling på olika sätt så har du säkert också upptäckt och känt en viss frustration.
En frustration över att ibland tycka att det är enklare att designa direkt i din kod, men även att det skulle vara bra att ta vissa design-beslut innan man djupdyker direkt i koden för att slippa göra om senare i utvecklingsprocessen.

Problemet med att skissa i olika verktyg, eller på papper för den delen, är att det är svårt att visa sammanhang med t.ex. interna länkar för en webbsida, eller vad som händer om man trycker på en knapp.

Men inte nu längre, för nu vet du också om att du kan använda Marvel.

Logga in med Dropbox

Med Marvel kopplar du först ditt Dropbox-konto och sedan är det bara att ladda upp dina bilder/skisser på Dropbox.

Skapa sedan ett nytt projekt i Marvel där du anger vilka bilder från dropbox som skall ingå. Du kan sedan på varje bild klicka och dra för att markera ett område i bilden som sedan ska länka vidare till en annan bild.

Det finns också en supersmart funktion som tillåter dig att duplicera området på alla, eller markerade, bilder i ditt projekt.

There’s an app for that!

Självklart har Marvel även skapat en app som du kan ladda ner till din smartphone.
Med hjälp av appen kan du som föredrar att kladda och skissa på papper snabbt skapa interaktiva prototyper för webben. Använd din smartphones kamera och fotografera av dina skisser och sedan är det bara att markera och länka vidare till andra bilder/skisser som du avbildat.

Dela ditt projekt till vem du vill

Slutligen får du en specifik länk till ditt Marvel-projekt som du kan skicka till din kund eller kollega, med den färdiga prototypen.

Kom igång med Marvel såhär:

Länk till Marvel
Länk till Marvels iPhone-app
Länk till Dropbox